O Pino

+34 981 511 002 correo@opino.gal
Sede electrónica
  • Inicio
  • Concello
    • Saúda do Alcalde
    • Casa do Concello – Contacto
    • Corporación Municipal
  • Coñece O Pino
    • Situación, Xeografía, Economía
    • Persoeiros Históricos
    • Parroquias
  • Servizos
  • Áreas de Actuación
  • Turismo
  • Xestións
    • Contratación
    • Formularios
    • Sede Electrónica Concello O Pino
  • Emprego
    • Ofertas de Emprego Público
    • Ofertas de Emprego Privado
  • Novas
You are here: Home / Novas / O Pino gozou do mellor da súa gastronomía no evento ‘SaboreArte’

O Pino gozou do mellor da súa gastronomía no evento ‘SaboreArte’

Cultura· Novas

08-09-2022
8 Set
  • O Galo Piñeiro, as verduras de tempada e o queixo Arzúa-Ulloa foron os protagonistas da mostra de cociña con degustación celebrada no Centro Sociocultural Luís Seoane.
  • A actividade serviu para clausurar a segunda edición do proxecto ‘SaboreArte’, unha iniciativa apoiada polo programa O Teu Xacobeo da Xunta de Galicia, para a promoción dos territorios do Camiño desde o punto de vista gastronómico.

O Centro Sociocultural Luís Seoane en Arca-O Pino, acolleu este mércores o evento gastronómico ‘SaboreArte’. Veciños, visitantes, produtores locais e autoridades, gozaron da mostra de cociña quilómetro cero ofrecida por Miguel Mosteiro, cociñeiro e promotor do proxecto. Ademais de asistir á preparación en directo dos pratos, os asistentes tiveron a oportunidade de degustar o tres propostas creadas especialmente para a ocasión con algúns dos produtos gastronómicos máis destacados do municipio.

A actividade comezou coa intervención da concelleira de cultura do Pino, Eva Varela, quen quixo agradecer a celebración do evento no municipio e convidar a todos os asistentes a gozar dun dos emblemas da zona, o Galo Piñeiro. Tras a benvida, chegou o momento de gozar da mostra de cociña. Miguel Mosteiro arrincou o seu showcooking explicando aos asistentes os obxectivos dun proxecto que xa vai pola súa segunda edición e que busca pór en valor os produtos locais e a gastronomía de proximidade como elementos singulares, fundamentais para a estratexia de promoción dos territorios do Camiño. Algo posible, como indicou, grazas ao apoio do programa O Teu Xacobeo, que permite descentralizar a promoción do Xacobeo 22 e ofrecer iniciativas culturais e de lecer non só nas grandes cidades galegas, senón tamén en concellos e localidades máis pequenas.

En canto ás propostas gastronómicas, Mosteiro abriu a súa mostra de cociña cunha “Croqueta líquida con pisto de verduras de tempada”. Continuou con “Verduras con crema de queixo Arzúa- Ulloa e xema de ovo curada”, un prato para o que empregou queixo da quesería artesanal local, Ruta Xacobea e ovos de Galiña Piñeira. Seguiu un “Ssam de Galo Piñeiro estofado e pico de galo”, un pequeno bocadillo de inspiración coreana.

A actividade contou tamén coa presenza dalgúns produtores locais, que non quixeron perderse a cita e a oportunidade de compartir cos asistentes as características e o valor diferencial dos seus produtos. Así, na xornada participaron representantes da Asociación Galega para a Recuperación, Defensa, Produción e Promoción dá Galiña Piñeira (Agalpi).

Todas as intervencións fixeron fincapé na calidade e singularidade dos produtos utilizados, sinalando a súa importancia non só para a promoción do concello, senón tamén para alcanzar un desenvolvemento sustentable do territorio a través de cocíñaa quilómetro cero.

Como complemento deste showcooking con degustación, a cita ‘SaboreArte’ tamén contou coa presenza do fotógrafo Adolfo Enríquez, que compartiu cos asistentes algúns consellos e coñecementos para obter unhas instantáneas gastronómicas atractivas e de calidade, mesmo coa cámara de un teléfono. O fotógrafo instalou un pequeno set profesional no espazo do evento, no que realizou fotografías dos pratos e produtos utilizados.

O evento do Pino serviu para clausurar a segunda edición de ‘SaboreArte’, que este verán percorreu diferentes trazados do Camiño con accións celebradas tamén en Palas de Rei, Catoira, Miño e Rodeiro.

Tweet
Share
Share
Pin
0 Shares
« Rueda asiste no Pino á apertura do primeiro curso escolar gratuíto na educación infantil
Ábrese a inscrición en ximnasia por parroquias e nas actividades deportivas municipais para escolares e adultos »

Concello

  • Saúda do Alcalde
  • Casa do Concello – Contacto
  • Corporación Municipal

Coñece O Pino

  • Situación, Xeografía, Economía
  • Persoeiros Históricos
  • Parroquias

Xestións

  • Contratación
  • Formularios
  • Sede Electrónica Concello O Pino

Emprego

  • Ofertas de Emprego Público
  • Ofertas de Emprego Privado

Descarga a App de Turismo

Legal

  • Aviso legal
  • Política de privacidade
  • Política de cookies

Contacto

Concello de O Pino
Enderezo: Rúa do Concello s/n
15821 Pedrouzo.- Arca (O Pino)
Tfno: 981 51 10 02
Fax: 981 51 11 23
Email: correo@opino.gal

© Concello de O Pino. Rúa do Concello s/n - 15821 Pedrouzo - Arca (O Pino)

[Desenvolvemento Web Nceltia]

  • Inicio
  • Concello
    • Saúda do Alcalde
    • Casa do Concello – Contacto
    • Corporación Municipal
  • Coñece O Pino
    • Situación, Xeografía, Economía
    • Persoeiros Históricos
    • Parroquias
  • Servizos
  • Áreas de Actuación
  • Turismo
  • Xestións
    • Contratación
    • Formularios
    • Sede Electrónica Concello O Pino
  • Emprego
    • Ofertas de Emprego Público
    • Ofertas de Emprego Privado
  • Novas
  • Galego