O alcalde do Pino, Manuel Taboada, entregou hoxe os premios do concurso de tapas “Camiñando e Tapeando”, no que participaron oito locais de hostalería durante a fin de semana do Entroido (do 09 ao 11 de febreiro).
O Restaurante Bello gañou o primeiro premio coa súa tapa Fusión de pulpo. Obdulia Bello e Paula García, a cociñeira, recolleron a placa conmemorativa e os 300 euros cos que estaba dotado o galardón. O segundo posto foi para o Restaurante Acivro, pola súa tapa Tosta de bacallau ao pil-pil de mazá. A placa e os 150 euros deste premio foron recollidos por Elena Pérez.
O concurso incluía o sorteo de dous premios entre os comensais, que recaeron en Víctor Blanco Santos (unha fin de semana nunha casa de turismo rural) e en Roberto Carnota Sánchez (unha comida para dúas persoas). Neste segundo concurso de tapas participaron oito locais de hostalería e un total de 810 persoas degustaron a oferta gastronómica, das que 408 foron mulleres.
Por orde de puntuación, a clasificación dos restaurantes participantes foi a seguinte: Bello, Acivro, parrillada Andaina, Casal da Calma, parrillada O Toxo, café bar Rúa Nova, bar Cabaleiros e café bar Casqueiro. Cada un deles presentou dúas tapas a concurso.
Máis fotos no Facebook do Concello.